A 3 legszebb esküvői virágcsokor - és jelentésük

 

Mikor írom ezeket a sorokat, még bőven a pandémia és a lezárások időszakát éljük. Ugyanakkor én azt gondolom, nyáron ismét vissza fog térni az élet a régi kerékvágásba. Vagy ha némi létszámkorlátozással is, de csak lehet majd újra esküvőket tartani.

Jelen írással titeket, esküvő előtt álló párokat szeretnélek segíteni. 

Bemutatom Nektek azt a 3 legszebb csokrot, melyekkel csodálatos esküvői dekorációt hozhattok létre!

Ugyan mind tudjuk, esküvő terén még kis hazánkon belül is nagyon sokféle szokás terjedt el. Egy valami azonban közös (hál' Istennek): a virág az egyik legfontosabb eleme az esküvőknek.

1. Élénk vegyes csokor

Élénk vegyes csokor
A brides.com szerint a 2021-es év egyik nagy esküvői trendje lesz az egyedi színek kiválasztása a csokroknál. Nem muszáj hagyományos, fehér-zöld-arany színvilágot alkalmazni, bármilyen színt bevethet az ifjú pár, mely számukra megkapó.
Vegyes csokrunkban elsősorban az élénk színek hangsúlyosak, rózsaszín az őszinte szerelmet, a vörös pedig a szenvedélyt fejezi ki. A fehér az ártatlanság, tisztaság jelképe. A lila egyébként a hatalmat jelenti, bár a színnek számos más jelentése is kialakult az idők során.

2. Florina vegyes csokor

Rózsa, bokros rózsa, boglárka, orgona található meg a csokorban. A rózsaszín rózsa a kecsesség jelképe, az orgona a fiatalosságé és a bizalomé, a boglárka pedig a bájosságé. Ezért válogattuk össze ilyen formában ezt a csokrot.

3. Aletta vegyes csokor

 

Aletta vegyes csokor
Rózsa, gerbera, hypericum bogyó, szegfű, jácint és eucalyptus díszítik a csokrot. Az összeállítás némileg eltérhet, mert mindig az évszaknak megfelelő virágokból állítjuk össze. 
A barackszínű rózsák a vágyat és a hálát fejezik ki. A fehérek a tisztaságot, ártatlanságot fejezik ki. Nem véletlen, hogy a fehér a domináns szín hagyományosan egy esküvőn. Az ókortól kezdve ez a szín fejezi ki a lány ártatlanságát.
A gerberát pedig sokan a siker és a boldog élet virágának nevezik.
Válogass te is kedvedre esküvői csokraink között!

 


Megjegyzés megosztása