3 lenyűgöző virágcsokor anyák napjára

Ugye nem felejtetted el, hogy a héten lesz anyák napja? A múlt heti blogposztban bemutattam az ünnep eredetét, történetét, sőt azt is elárultam, mivel lepem meg idén édesanyámat.

Ez alkalommal pedig megmutatom neked azt a 3 csokrot, melyek engem a leginkább lenyűgöznek anyák napi kollekciónkban. 

1. Tulipán csokor

A tulipán egyfajta női szimbólum, számtalan helyen megtalálható a magyar népművészetben. Kapukon, használati tárgyakon, kerítésen, nászajándékon és még vallásos tárgyakon, templomokban is.

Ugyanakkor nem őshonos, valószínűleg keletről hoztuk magunkkal, de az is lehet, hogy később került hazánkba. Számtalan tulipán ábrázolást találtak mezopotámiai és más ókori keleti tárgyakon is. Egyértelmű, hogy a tulipánnak igazán ősi üzenete van!

2. Florina vegyes csokor

Az L méretben kapható vegyes csokorban rózsa, bokros rózsa, boglárka, orgona található.

Mindig az évszaknak megfelelő szezonális virágokból készítjük.

A rózsaszín rózsa a tisztelet jelenti. A boglárka a sugárzó báj szimbóluma. Az orgona pedig a bizalom jelképe, de fiatalosságot is jelent. Nagymamánknak talán ez a legjobb összeállítás!

Az orgona egyébként nekem is az egyik kedvenc virágom. Ballagás környékén kezdett nyílni szülővárosomban, ilyenkor osztálytársakkal elindultunk orgonát gyűjteni. A városban sokan megengedték, hogy kertjükben orgonát szedjünk, tudták, hogy azzal díszítjük majd fel a középiskolát.

Nem tudom, hogy idén hogyan lehet majd megünnepelni a ballagást, de az orgonát mindenképpen tudom ajánlani erre az alkalomra is.

De most kanyarodjunk csak vissza az anyák napjához!

3. Hanna vegyes csokor

Hozzávetőleg 12-15 szál virágból áll. Rózsa, astilbe, waxvirág, liziantusz, eucalyptus díszítik a csokrot. Mindig az évszaknak megfelelő szezonális virágokból készítjük, színvilágban változtatható.

Azt hiszem, nem csak nekem különlegesek ezek a virágok, melyek alkotják a csokrot.

De hogy kerül "wax" egy csokorba? A waxvirágot viaszágnak is nevezik, valójában egy csodálatosan szép örökzöld, mediterrán cserje.

Eukaliptusz szintén meglepetésre adhat okot, hiszen elsőre egy nagy fa jut eszünkbe, melyen koalák élnek. Ez igaz is, viszont itthon is kapható, levelei pedig csodálatosan mutatnak ebben a csokorban.  

A lizianthusz vagy lizike is egy nagyon kedvelt virág, bár inkább menyasszonyi csokrokba teszik, eleganciájának köszönhetően anyák napjára is remek választás.

Az astilbe vagy tollbuga egy különleges dísznövény, melynek szintén csodálatos virágai vannak.

Virágcsokrainkat ajánlom minden mamának és anyukának ajándékként!

Nézz körül azért még webáruházunkban is, hátha találsz más érdekességet is!

Források és további olvasmányok:

Virágot egy mosolyért: A tulipán szimbolúmrendszere

Szellőrózsának hiszik, de nem az: a lizianthusz

Biobolt-webáruház.hu: A virágok szimbolikája. Melyik növény mit jelképez?

safru.hu: Wax a kertben

 


Megjegyzés megosztása