Milyen virágot vegyek nőnapra?

Tulipán, egy csésze kávé és egy füzet az asztalon

Március 8. a nemzetközi nőnap. Ilyenkor édesapámmal mindig felköszöntöttük női rokonainkat, ismerőseinket. Méghozzá egy csokor virággal. Ezt a szokást azóta is tartom, mióta kirepültem a szülői házból. Ebben a blogban férfi társaimnak szeretnék segíteni: milyen virággal érdemes ilyenkor megköszönteni a hölgyeket?

A nemzetközi nőnap időpontja 1913 óta március 8. Még 1910-ben Clara Zetkin javasolta, hogy tartsanak évente nőnapot. És, hogy miért éppen ezen a napon? Erre két magyarázat is van. Az egyik szerint a new yorki textilmunkásnők 1857-es sztrájkjának emlékére, más forrás szerint pedig egy 1908-as tűzvész emlékére, mely során 129 munkásnő vesztette életét. 

Hazánkban 1914-ben ünnepelték meg először. 

Viszont a kérdés továbbra is fennáll: milyen virágot vegyek nőnapra?

Virág, édesség, esetleg valami tréfás?

Talán virágárusként nem meglepő módon - inkább virággal szeretem felköszönteni a hölgyeket. Sok lehetőség van, az interneten szinte azonnal találunk édességgel, itallal teli csomagokat, sőt, tréfás meglepetéseket is. 

Nőnapi ajándék - virággal!

Az édességet azért nem tartom szerencsésnek, mert sok - legalábbis általam ismert - nő nem igazán örül a csokinak. Vigyáznak az alakjukra, vagy pont elkezdtek egy fogyókúrát - nem mindig jöttem ki szerencsésen az ajándék bonbonnal.

Természetesen, ha ismerjük a hölgy ízlését, és tudjuk, hogy örül neki, akkor válasszuk bátran az édességet!

A tréfás ajándékokat viszont egyáltalán nem tartom ízlésesnek ezen a napon - gondoljunk csak az ünnep eredetére! Azokat tartogassuk inkább április elsejére, vagyis bolondok napjára!

Milyen virágot vegyek nőnapra?

Igazából ez attól is függ, hogy kinek visszük a virágot. Ha feleségnek, párunknak, akkor mindenképpen klasszikus, vörös rózsás terméket javaslok.

Vörös rózsás csokor

Ugye, milyen jól mutat ez a szép csokor a kolléganőm kezében? Egy kattintás a képre, és megtekintheted vörös rózsás csokrunkat a webáruházban.

Van azonban két olyan virág, melyeket szerintem egyetemlegesen is elfogadhatunk a nőnap jelképének! 

Egyikük a jácint.

Ő az első tavaszi virágok egyike, üdítő illatával és szép színeivel a lakás dísze is lehet. 

 

Jácint

 

Ára is kedvező, kolléganőinket is nyugodtan meglephetjük jácinttal. Ezt a növényt október környékén ki is tudják ültetni a kertbe :)

Tulipán a másik kis virág, mely nőnapi kedvencem. Szintén korai virág, a tavasz szimbóluma, az idősebb és fiatalabb korosztály is nagyon szereti. Ezzel a virággal sem fogtam még mellé.

Ami pedig az igazán "non plus ultra", az a jácint-tulipán vegyes csokor!

Jácint - tulipán vegyes csokor
Mutatnék még egy virágot, mely nagy sláger, és nem csak nőnapon. Én édesanyámat szoktam vele meglepni (ő nagyon szereti ezt a virágot). Nem is másról van szó, mint az orchideáról
Orchidea
Egy kattintás a képre, és megnyílik webáruházunk ezzel a csodálatos rózsaszín orchideával, melyet talán pöttyös vázája miatt is szeretnek annyian. 

Én mit ajándékozok idén?

4 virágot ajánlottam eddig, tulipánt, jácintot, vörös rózsás csokrot és orchideát. Ezekből azért már lehet választani! Kíváncsi vagy, hogy én mit fogok ajándékozni március 8-án?
Vegyes csokor
"Élénk" vegyes csokrunkban van rózsa, tulipán és jácint is. Csak orchideát nem tettünk bele (nem véletlenül). Viszont a többi virággal egy nagyon szép színvilágú, különleges kompozíciót hoztunk létre. Én biztosan ezt választom idén nőnapon. A termék a képre kattintva tekinthető meg webáruházunkban.
Te mit ajándékozol? 
Ha egyedi megoldásban gondolkozol, akkor is állunk rendelkezésedre!
Forrás és további érdekességek a nőnappal kapcsolatban:

Múlt Kor Online: Hogyan lett március 8-a a nemzetközi nőnap?

 

Balkonada.hu: Ezeket a virágokat ajándékozd nőnapra


Megjegyzés megosztása